" Perjuangan tidak akan berakhir hari ini sebagaimana ia tidak bermula hari ini "

Tuesday, June 20, 2006

AWASI
PERANCANGAN LICIK
UNTUK MENGHINA ISLAM
Pihak berwajib wajar mengambil tindakan segera agar pihak pengeluar dan penjual bola ini diambil tindakan untuk menjaga kesucian agama Islam .
Malah ummat Islam diingatkan agar tidak menggunakan bola yang mempunyai kalimah Allah ini .

1 Comments:

Anonymous man said...

Dalam Sautun Nahdhah terbitan Hizbut Tahrir Malaysia minggu lalu menjelaskan ;
- sukan dalam Islam disebut : Lahwun.
- Menurut syarak, secara ringkas, lahwun ada dua jenis, 1. Lahwun yg mubah, 2. Lahwun yg haram
- Lahwun yg mubah spt sukan yg menguatkan fizikal muslim utk berjihad spt "memanah' dsbgnya.
- Bersukan petang-petang oleh anak2 muda termasuk mubah
- Tapi ulamak dulu, tak begitu suka, terutama apabila seseorg itu hanya menyibukkan diri bersukan shg alpa dgn kewajipan sebenar seorg muslim
- Lahwun yg haram spt berjudi dsbgnya.
- Juga haram bila ada unsur2 haram didlmnya spt ; adanya ikhtilat antara lelaki-perempuan bukan muhrim, mendedahkan aurat dsbgnya.
- termasuk unsur2 haram bila sukan tsbt membawa mesej pemikiran kufur spt Nasionalisme dsbgnya.

Hukum tengok perlawanan bola kat tv tu cuma mubah je, walaupun begitu, kita tak sepatutnya jadi demam bola @ fanatik gila kat world cup ni. Jgn sampai kita lupa diluar sana jutaan saudara kita sedang menderita akibat keganasan oleh pihak yg sama yg mensponsor world cup.

Org kafir tak pernah lupa misi "perang salib" mereka thdp islam walaupun pada world cup bila mereka menyediakan kawalan keselamatan khas thdp team dari AS. Jadi, bagaimana kita boleh terlupa masalah umat dan perjuangan kita utk menentang imperialisme barat.

Ingat, jangan kita lupa walau sedetik perjuangan untuk menegakkan kembali DAULAH KHILAFAH ISLAMIYYAH. Hanya apabila umat mengembalikan semula kehidupan Islam melalui tegaknya daulah khilafah umat akan menjadi kuat.

Yahudi menjadi kuat hanya apabila mereka berjaya mendirikan NEGARA "HARAM" ISRAEL. Pikir-pikirkanlah.....

11:31 AM

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home